Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgeladen | 26-10-2019

Legale Pep op VoedingsSupplementenNederland

"Er is met de huidige informatievoorziening over supplementen een doolhof ontstaan", schrijft VoedingsSupplementenNederland. "Willem Koert heeft een fantastisch boek geschreven dat de consument helpt een weg te vinden in en uit het doolhof."

Man, ik moet er van blozen.


voedingssupplementennederland.nl


Opgeladen | 22-10-2019

13 verse dopingstudies

Dat database van Doping.nl is verrijkt met 13 recente studies en abstracts.

Met horror-cases van chemische Braziliaanse bodybuilders die hun nieren naar hun grootje injecteerden, [Link] een geval van een Nederlandse bodybuilder met ernstige leverbeschadiging, [Link] een bloedstollend autopsieverslag van een bodybuilder die overleed in een badkuip, [Link] een Griekse bodybuilder die wordt aangevallen door een vleesetende bacterie, [Link] een bodybuilder met een bloedklont in zijn hersenen, [Link] en een bodybuilder met een gehypertrofieerde pancreas [Link].


Doping.nl


Volgens deze Engelse studie zien bodybuilders geen heil in informatie van artsen, maar wenden ze zich met hun vragen liever tot vrienden en webfora. [Link] En dit Britse sociologische onderzoek spreekt zelfs van een code of silence onder anabolengebruikers. [Link]

Hoe je dopinggebruikers dan wel moet benaderen? Volgens Italiaanse onderzoekers misschien door het inzetten van peers. [Link]

Een Iraanse review stelt dat de effecten van anabole steroiden op de nieren inmiddels goed zijn gedocumenteerd, maar dat over de effecten van groeihormoon nog weinig bekend is. [Link] En volgens weer een andere review, dit keer van Italiaanse origine, is het aannemelijk dat het gebruik van groeihormoon en IGF-1 de kans op kanker kan verhogen. [Link]

En dan is er ook nog een Italiaanse neurologische studie naar de effecten van anabolengebruik. [Link] De verbindingen met de angstcentra verslechteren, en de positieve effecten van beweging op de hippocampus [betrokken bij de geheugenfuncties] verdampen. En tenslotte dit Franse onderzoek naar de hormonale effecten van een 4 weekse suppletie met 100 milligram DHEA. [Link] Ga er maar van uit dat ze bij een dopingtest aan het licht komen.

Opgeladen | 19-10-2019

Doping uit spinazie

In spinazie en quinoa zit het steroidachtige ecdysteron. Volgens wetenschappers, de anti-dopingorganisatie WADA en farmabedrijven werkt die stof op ongeveer dezelfde manier als de anabole steroiden. Maar dan anders. Hoort spinazie thuis op de dopinglijst? Geschreven voor Bionieuws.


Bionieuws


Opgeladen | 18-10-2019

Knikker zetmeel en suiker uit je dieet, en slank af

Koolhydraatarme voedingspatronen zijn en blijven een onverbiddelijke trend in afslankland. Diabetoloog Hanno Pijl en voedingscoach Jasper Alblas vertellen hoe je dat op een gezonde manier kunt aanpakken. Geschreven voor EigenKracht.nl.


Supplementenwijzer App


Opgeladen | 9-10-2019

Gewerkt aan de Wijzer

De Supplementenwijzer App heeft 9 nieuwe lemma's. Ook als het gaat om 2-amino-5-methylhexaan, 17-halo-methyl-dianadrone, kaempferol, S-40503, EMIQ, Huanarpo macho, Phyllanthus niruri, Tamarindus indica en Asteracantha longifolia weten gebruikers van de beste Nederlandse supplementen-app nu van de hoed en de rand.


Supplementenwijzer App


Opgeladen | 4-10-2019

Een alternatief voor statines

Steeds meer mensen zijn steeds minder bereid om statines te gebruiken. Gelukkig zijn statines vaak niet nodig om een te hoog cholesterol te corrigeren, vertelt cardioloog Leonard Hofstra in dit interview met de Gezondgids.


Gezondgids


In dezelfde editie van de Gezondgids een dossier over voedselvergiftiging en voedselinfectie. Microbioloog Marcel Zwietering vertelt hoe je kunt voorkomen dat micro-organismen in voeding je ziek maken, terwijl MLD-arts Stijn van Weyenberg je bijpraat over het genezingsproces na een voedselinfectie.

Opgeladen | 3-10-2019

11 keer nieuw op doping.nl

Wist u dat anabolengebruikers 9 keer vaker in het gevang belanden dan niet-anabolengebruikers? [Link] Dat rode bloedcellen straks misschien direct uit het lab komen? [Link]

Dat microdoses groeihormoon het effect microdoses EPO niet versterken? [Link] Dat er een nieuwe test is voor octopamine? [Link] Dat vooral testosteron-analogen met korte esters de aanmaak van rode bloedcellen verhogen? [Link]

Dat David Handelsman een nieuwe manier heeft ontwikkeld om testosteron te detecteren in vrouwelijke atleten? [Link] Of dat Latinomannen die tot een seksuele minderheid behoren vaker anabolen gebruiken als ze ook macho's zijn? [Link]

Neen? Dan op naar doping.nl. U kent hem wel.


Doping.nl


Ook vers op doping.nl: een Chinese review over de cardiovascualire bijwerkingen van anabolica, [Link] een overzichtsartikel over groeihormoondoping in de sport, [Link] een al wat ouder artikel van Mario Zorzoli over het Athlete Biological Passport [Link] en een nieuwe methode om steroidomics in te zetten in de analyse van dopingmonsters. [Link]

Opgeladen | 2-10-2019

Uitzicht bespreekt Legale Pep

"Een handig en overzichtelijk naslagwerk van Willem Koert, wetenschapsjournalist en expert op het gebied van prestatiebevorderende stoffen", schrijft Uitzicht over Legale Pep. Kijk. Dat horen we hier natuurlijk graag.


Legale Pep


Opgeladen | 8-9-2019

Visolie, een supplement tegen spierpijn

Extra spiermassa opbouwen door visolie? Dat zal niet gebeuren. Lichaamsvet verliezen door visolie? Dat kan misschien wel, maar het effect is waarschijnlijk zo klein dat je er niks van zult merken. En toch is er iets voor suppletie met visolie te zeggen. Als je tenminste opmerkelijk veel en vaak last hebt van spierpijn.

Geschreven voor EigenKracht.nl. [Link]


EigenKracht.nl


Opgeladen | 5-9-2019

Legale Pep op CooleSuggesties.nl

CooleSuggesties.nl recenseert Legale Pep. [Link] "Waar het boekje echt goed in is geslaagd, is in het uitleggen waarom bepaalde voedingssupplementen nu goed voor je zijn. De tekst en uitleg van de supplementen die je prestaties verbeteren worden onderbouwd met onderzoeken en testresultaten van gerenommeerde onderzoeksinstituten."

Kopen, dat ding! [Link]


CooleSuggesties.nl<<< Terug in de tijd | Vooruit in de tijd >>>
Archief 2018 | Archief 2017 | Archief 2016


Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.