Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgeladen | 16-2-2019

Kakelverse profielen op de Supplementenwijzer

Het beste Nederlandse sportsupplementencompendium is verrijkt met profielen over Pine Pollen, L-Norvaline Ethyl Ester, Pyritinol, Ephedra nevadensis en Ephedra viridis. Het profiel over L-Norvaline is herschreven.


Supplementenwijzer App


Opgeladen | 13-2-2019

6 X nieuw op Doping.nl

Olympische sporters gebruiken vaker cafeine, de prestatieverbeterende werking van TCDS is maar zo-zo, en Amerikaanse onderzoekers publiceren een criminologische analyse van 63 Amerikaanse anabolenzaken. Anabolengebruik vermindert de gevoeligheid voor insuline, verstijft de bloedvaten en veroorzaakt een voorstadium van hartfalen.


Doping.nl


Opgeladen | 11-2-2019

Dossier Slechthorendheid

Hoorproblemen op wat hogere leeftijd zijn helemaal niet ongewoon, maar hun gevolgen op de langere termijn kunnen ingrijpend zijn. Gelukkig hebben we de technologie om er wat aan te doen. Geschreven voor de Gezondgids.


EigenKracht.nl


Opgeladen | 8-2-2019

De opkomst van de flexitarische fitnesser

Ergens in 2050 zullen er tien miljard aardbewoners rondlopen op deze planeet. Als de wetenschappelijke modellen het bij het rechte eind hebben, kunnen we al die mensen van voedsel voorzien zonder dat we in de problemen komen. Maar dan zullen we wel op een andere manier moeten gaan leven en eten. De hoeveelheid dierlijk eiwit in ons dieet zal fors naar beneden moeten.

Geschreven voor EigenKracht.nl.


EigenKracht.nl


Opgeladen | 1-2-2019

Doping.nl ververst

Dopinggebruikers die veel drinken worden nog net zo makkelijk betrapt op het gebruik van EPO en van anabole steroiden.

Iedereen die Buy Testosterone kan intikken in Google kan het spul ook kopen, hebben onderzoekers van de University of North Carolina at Chapel Hill aangetoond.


Doping.nl


Doping.nl geeft recente wetenschappelijke informatie over de prevalentie, preventie, gezondheidsrisico's en opsporing van doping.


Opgeladen | 25-1-2019

Doping.nl aangevuld

Volgens onderzoekers van het dopinglab in Salt Lake City is het prima mogelijk om met tests op dried blood spots het gebruik van autologe bloeddoping aan te tonen.

Biochemici van de German Sport University Cologne ontwikkelden een test voor alle gePEGyleerde eiwitten in bloed en urine. Dat belooft wat.

Dopingeducatie werkt, aldus onderzoekers van Juntendo University in Japan. Het vergroot in ieder geval de kennis over doping bij sporters. Of het ook het gebruik van doping vermindert hebben de Japanners niet onderzocht.


Doping.nl


Doping.nl is een wetenschappelijke databank met relevante informatie over de prevalentie, preventie, gezondheidsrisico's en opsporing van doping.


Opgeladen | 23-1-2019

Slaap, een ondergewaardeerd wondermiddel

Stel je eens voor dat er pil of een techniek op de markt kwam die mensen fitter, sterker, sneller, slimmer, aantrekkelijker en gezonder maakte, en die ook nog eens geen enkele bijwerking had. De wereld zou te klein zijn. Elke krant, TV-show en nieuwssite zou het erover hebben. Wel - zo'n wondermiddel is er al...

Geschreven voor PowerSupplements.nl.


PowerSupplementsOpgeladen | 23-1-2019

Elf nieuwe profielen in de Supplementenwijzer App

Filipendula ulmaria, een extract met aspirineachtige stoffen, Sceletium tortuosum, een extract met een seretonerge werking, het efedrineachtige Senegalia berlandieri, het dubieuze Methyl Tetradecylthioacetic Acid, het bij politie en justitie maar al te bekende Erythroxylum coca en de plantaardige diuretica Didymocarpus pedicellata, Saxifraga ligulata, Agropyron repens, Rubia cordifolia, Lespedeza capitata en Cystone


Supplementenwijzer App


De Supplementenwijzer App staat in de Google Play Store en de Apple Store. [play.google.com] [itunes.apple.com]


Opgeladen | 19-1-2019

Fitnessbranche is 'goed in vorm'

Volgens een rapport van het Mulier Insitituut gaat het goed met de fitnessbranche. De sector blijft maar groeien. Maar er zijn ook een paar puntjes van zorg. Daarover gaat dit webbericht voor EigenKracht.nl.


EigenKracht.nlOpgeladen | 18-1-2019

Vers dopingnieuws op Doping.nl

Dopinggebruikers in Deense fitnesscentra hebben volgens dit Deense onderzoek een hogere sterftekans dan doorsnee-Denen.

Volgens een andere Deense studie is ook een uitgeklede en nauwelijks zichtbare vorm bloeddoping effectief.

Britse onderzoekers rapporteren dat de beta-2-agonist terbutaline in medische doseringen 3K-tijden niet verbetert.

En, last but not least, Australische psychologen hebben aangetoond dat op doping betrapte sporters met een aantrekkelijk uiterlijk op net zulke zware straffen kunnen rekenen als hun minder aantrekkelijke lotgenoten.


Doping.nl


Doping.nl geeft informatie over de prevalentie, preventie, gezondheidsrisico's en opsporing van doping.


Opgeladen | 11-1-2019

Meer updates Supplementenwijzer App

De Supplementenwijzer App is weer aangevuld. Dit keer met informatie over Rooibos (yup, hetzelfde spul als waarvan je thee maakt), Hoodia parviflora en het met misverstanden omgeven DMG.


Supplementenwijzer App


De Supplementenwijzer App is nog steeds helemaal gratis. Neerladen kan via Google Play Store en de Apple Store. [play.google.com] [itunes.apple.com]


Opgeladen | 4-1-2019

Updates Supplementenwijzer App

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de Supplementenwijzer App is nog slimmer geworden dan hij al was. Hij kan je nu vertellen wat je moet weten over Cinnamonum tamala, tetradecylthioacetic acid, CinDura, Bulbine natalensis, gelatine en tomatenextract - pardon: Lycopersicon esculentum.


Supplementenwijzer App


De Supplementenwijzer App staat in de Google Play Store en de Apple Store, en kost geen ene bips. [play.google.com] [itunes.apple.com]


Opgeladen | 1-1-2019

Mijn goede voornemen voor 2019

Binnen een paar weken moet hij af zijn. Legale Pep moet dit voorjaar verschijnen bij Uitgeverij Scriptum. [Link] En dus beginnen we er nu meteen aan. Maintenant. Kater of niet. Verder met dat ding.Waarover gaat Legale Pep? Wel - dat kunnen ze bij Scriptum beter onder woorden brengen dan ik. Gaat-ie.

"Legale PEP behandelt 117 manieren om jezelf te verbeteren. Slimmer, relaxter, fitter, sterker, doortastender en gewoon gezonder. Het is voor 100% gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Geen speculaties, geen halfzachte verkooppraatjes, maar snoeiharde onderzoeksresultaten."

"Legale PEP behandelt uitsluitend legale supplementen, die in praktisch elke winkelstraat in Nederland te koop zijn. Geen exotische extracten uit het Boesimuki-regenwoud, geen verboden middelen."


<<< Terug in de tijd | Vooruit in de tijd >>>
Archief 2018 | Archief 2017 | Archief 2016


Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.