Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-7-2018

Zombie Strippers

Zombie Strippers
Zombie Strippers

Zombie Strippers [IMDb] [Wikipedia] is een filosofische film uit 2008, die zich afspeelt in Sartre, Nebraska. De hoofpersonen gooien met quotes van grote denkers in de trant van "a mind is a fire to be kindled, not a vessel to be filled". Die is van Plutarchus, trouwens. Niet van Sartre.

In het begin van Zombie Strippers stelt een zombie-eenheid van het leger orde op zaken in een ziekenhuis, waar zojuist een experiment met een virus per ongeluk heeft geleid tot een zombie-uitbraak. Een soldaat wordt gebeten en brengt het virus over naar stripclub Rhino. Zijn eerste slachtoffer is sterstripper Kat, gespeeld door ex-pornoster Jenna Jameson. Jameson verandert in een zombie, maar blijft strippen. En terwijl haar lichaam ontbindt, wordt ze alsmaar populairder bij de mannelijke klanten.

Terwijl de zaken in de club steeds beter gaan lopen, volgt de ene na de andere stripper Kats voorbeeld. Ze laten zich bijten door de groeiende zombiepopulatie van Sartre. (Ook zombiestrippers moeten eten, niet waar?) Het is de enige manier om de concurrentie bij te houden. Het verhaal volgt in grote lijnen het toneelstuk Le Rhinocéros van Ionesco. [Wikipedia] In dat toneelstuk veranderen mensen in neushoorns. Het is een metafoor voor de verleiding van communisme, fascisme en nazisme, die vlak voor de tweede wereldoorlog, toen Ionesco zijn stuk schreef, voelbaar was in Europa.

Le Rhinoceros eindigt als de laatste niet-neushoorn de oorlog aan de hele wereld verklaart, Zombie Strippers als de zombie-eenheid van het leger binnenvalt in Rhino.

Hum. Ben je een VWO-scholier, moet je voor je boekenlijst nog Le Rhinocéros lezen en denk je nu dat je ook alleen Zombie Strippers kunt kijken? Niet doen.

Een trailer van Zombie Strippers vind je hier.

Phantasmagorium, 23-6-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.