Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 4-2-2019

Will Smith traint superslow

De in 'I Robot' te bewonderen acteur Will Smith heeft zijn fysiek te danken aan een weinig bekende methode van krachttraining die superslow heet. Dat vertelde Smiths trainer Nick Odorosio onlangs in een Amerikaanse krant. Zelf is Odorosio ook een fervent aanhanger van de superslow-methode.

'Superslow is een geconcentreerde manier van bewegen', vertelt Odorisio. 'Tijdens elke seconde dat je traint werken je spieren. Het is ook geen spannende manier om met gewichten te trainen. De meeste mensen vinden het zelfs geestdodend. Maar hij is wel erg effectief.'

Superslowtrainen houdt in dat je over elke rep twintig seconden doet. Je beweegt het gewicht tien seconden van je lichaam af, en tien seconden naar je lichaam toe. Je gebruikt daarbij gewichten die beduidend lichter zijn dan de gewichten die je normaliter gebruikt, en maakt sets van vijf tot zes reps.

Odorosio is van huis uit een vechtsporter die zich heeft bekwaamd in het Braziliaanse jujitsu. Hij ontdekte de superslow-methode na een zwaar auto-ongeluk waarbij zijn gewrichten zo zwaar werden beschadigd dat hij eigenlijk niet meer kon trainen. Maar met de superslow-methode kon hij het wel.

'Met superslow beweeg je zo gecontroleerd dat je spieren al het werk doen', zegt de Odorisio. 'De belasting van je gewrichten is nihil.' Door de superslow-methode kon Odorisio revalideren en terugkeren naar zijn sport.

De meeste van Odorisios klanten trainen twee keer per week een half uur. Omdat de belasting van de spieren zo intens is, is dat genoeg. Daarom is superslow populair bij mensen die bereid zijn hard te trainen, maar weinig tijd hebben. Zoals Will Smith.

Sport & Fitness, november 2004.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.