Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-8-2019

Wija van Staveren geridderd

Burgemeester Geke Faber van Wageningen heeft prof. Wija van Staveren onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Wageningse bijzondere hoogleraar in de Voeding van de oudere mens heeft haar onderscheiding verdiend door zich in te zetten voor de professionalisering van de dietetiek, en haar onderzoek naar de voeding van kwetsbare groepen.

Voor de professionalisering van haar vakgebied zette Van Staveren zich in als deeltijd-hoogleraar Voeding en dietetiek bij het Universitair Medisch Centrum te Utrecht, en vanuit de haar activiteiten binnen de Nederlandse Vereniging voor Dietisten.

Voor het onderzoek naar de voeding van ouderen maakte Van staveren zich sterk als lid van de Gezondheidsraad en tal van commissies, waarin ze bijdroeg aan wetenschappelijke beleidsadviezen op het gebied van voeding. De nieuwe richtlijnen voor de dagelijkse hoeveelheid vocht en vitamine D voor ouderen zouden er zonder Van Staveren niet zijn gekomen.

Daarnaast heeft de hoogleraar zich ingezet voor een inhoudelijk correcte Nederlandse Voedingsmiddelentabel en de periodieke landelijke voedselconsumptiepeilingen. Van Staveren is inmiddels dertig jaar aan Wageningen Universiteit verbonden.

Weekblad voor Wageningen UR, 10 oktober 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.