Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 16-1-2018

'Weider stal mijn lichaam'

Bodybuilder Robby Robinson heeft Joe Weider, de oprichter van het Weider-imperium, aangeklaagd. Weider zou in afbeeldingen en logo's gebruik hebben gemaakt van Robbinsons lichaam, maar dan wel met zijn eigen hoofd erop. Robinson wil geld zien.

Dat Weider het lichaam van Robinson heeft gebruikt als logo is geen geheim. Joe Weider heeft het in interviews openlijk toegegeven. In 1977 gaf hij een beeldhouwer opdracht een beeld van Robinson te maken voor zijn hoofdkwartier.

Van Robbinsons lichaam, tenminste. Tijdens de onthulling van het beeld zag Robinson tot zijn grote schrik dat het standbeeld het hoofd van Joe Weider droeg. Robinson zou niets hebben gezegd omdat hij bang was dat hij dan zijn verdere carriere kon vergeten.

Inmiddels is Robinson gestopt met de sport. Hij wil nu gerechtigheid, zegt hij.

Joe Weider heeft via zijn advocaten laten weten dat hij 'erg verdrietig' is en dat hij zichzelf in de rechtszaal 'tot het uiterste zal verdedigen'.

Sport & Fitness, juli 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.