Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-11-2019

Bij Larenstein gaat het Wb rechtsstreeks de papierbak in

Het vorige nummer van het Weekblad voor Wageningen UR (Wb 13 van 15 april 2004) is niet verspreid binnen Van Hall Larenstein, het jongste lid van het almaar groeiende groene kenniscentrum Wageningen UR.

Sinds de toetreding van Van Hall Larenstein tot Wageningen UR wordt het kwaliteitsmedium Wb ook op deze instelling verspreid. Diverse bronnen binnen het instituut meldden de redactie van Wb echter dat ze de oplage van Wb 13 hadden aangetroffen in de oudpapierbak van het instituut.

Bas Tadema, hoofd communicatie bij Van Hall Larenstein en door onze anoniem doch welinglichte bronnen als hoofdverantwoordelijke aangewezen, is stomverbaasd: "In de papierbak? Wat raar. Hoe komen ze daar nou terecht?"

Tadema zegt wel dat hij het weekblad bewust niet heeft uitgedeeld. "We hadden vorig weekeinde een open dag. Ik wilde ons verkoopmoment niet laten bederven door het Wb. Er stond zo'n naargeestige kop boven dat stuk op de voorpagina. Ik weet niet eens meer welke."

Tadema doelt wellicht op de Schutte: geknoei bij Van Hall en Larenstein. Dat artikel ging over de fraude die de commissie-Schutte bij Van Hall Larenstein was tegengekomen.

Een ander artikel over het speurwerk van de kamercommissie vormde ook de reden voor het niet verschijnen van het eigen periodiek Lava van Van Hall Larenstein, een week eerder. In dat artikel bekritiseerde Van Hall-directeur Wiebe Wieling de bevindingen van de commissie. Het bestuur van Wageningen UR heeft die oplage laten vernietigen omdat het moeite had met de uitlatingen van de directeur.

De open dag op Van Hall was overigens een succes. Op zaterdag ontving de hbo-instelling 711 potentiele studenten. "Verleden jaar waren dat er nog 604", zegt Tadema. "Wij zijn niet ontevreden."

Wat die Wb's betreft, zo verzekert het hoofd communicatie, die gaan alsnog de roulatie in. "Bij de concierge gaan we een stapel neerleggen."

Volgens de meest recente informatie van Wb zijn de kranten daar nog niet verschenen.

Weekblad voor Wageningen UR, 22 april 2004.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.