Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-5-2019

Wagenings bedrijfsleven groeit mee met regio

In midden-Gelderland is nog weinig te merken van een economische recessie. Bijna vierduizend ondernemers startten vorig jaar een bedrijf: een toename van veertig procent. Regio Arnhem, waaronder ook Wageningen valt, was de meest ondernemende regio van allemaal. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

De groei zit hem vooral in de dienstverlenende sector, vertelt drs. Henry Vaantjes van de Kamer. "In consultancy en advies zijn de aanloopkosten niet zo hoog. Je zet bij wijze van spreken een computer op zolder en je kunt beginnen." Voornaamste reden van de groei is volgens de onderzoeker het vertrouwen van de ondernemers in de economie.

Wageningen springt er in de regio nauwelijks uit. De toename van het aantal starters was daar iets hoger dan in de rest van de regio, maar het verschil mag geen naam hebben. Uit de cijfers valt overigens niet af te leiden hoeveel van die startende bedrijven je kunt beschouwen als spin-offs van Wageningen UR

Weekblad voor Wageningen UR, 26 april 2001.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.