Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-7-2020

Vruchtbare vrouw valt voor onbehaarde man

Hoe groter de kans dat vrouwen op korte termijn zwanger worden, hoe aantrekkelijker vinden ze onbehaarde mannenlichamen. Dat ontdekten Finse psychologen in een onderzoek waaraan driehonderd vrouwen meewerkten.

De Finnen fotografeerden torso's van behaarde mannen, schoren daarna hun haren af en fotografeerden de torso's nog een keer. Daarna lieten ze de foto's aan vrouwen zien, en vroegen ze de meest aantrekkelijke bovenlichamen aan te wijzen.

Vruchtbare jonge vrouwen hadden de minste waardering voor behaarde torso's, zwangere vrouwen en jonge vrouwen die onvruchtbaar waren wat meer. Vrouwen die de overgang achter de rug hadden, vonden mannenlichamen met een beetje haar juist iets aantrekkelijker dan onbehaarde mannenlijven.

De psychologen denken dat vrouwen op onthaarde torso's spieren beter kunnen zien. Als vrouwen vruchtbaar zijn, vallen ze vaker op sterke en mannelijke mannen. Onbewust zijn deze vrouwen op zoek naar mannen van wie ze kinderen met gezonde genen kunnen krijgen.

Sport & Fitness, juni 2010.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.