Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-7-2019

Tijm conserveert als de beste

Van de Litouwse kruiden zijn tijm en salie het meest geschikt als natuurlijke conserveringsmiddelen. Dat ontdekte de Litouwse promovendus Airidas Dapkevicius, die in Wageningen promotieonderzoek deed. Tijm en salie bevatten genoeg antioxidanten om agressieve moleculen onschadelijk te maken voordat die levensmiddelen aantasten.

Dapkevicius ontdekte in totaal tien geschikte kruiden. Vooral tijm is veelbelovend als conserveringsmiddel, ontdekte de onderzoeker. Extracten van tijm, waarin de beschermende stoffen zitten, zouden daarom wel eens interessant voor de levensmiddelenindustrie kunnen zijn.

Airidas Dapkevicius promoveert op 29 januari aan Wageningen Universiteit bij prof. Aede de Groot, hoogleraar in de bio-organische chemie.

Weekblad voor Wageningen UR, 17 januari 2002.




Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.