Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 16-12-2018

Vitamine D helpt afslankers

Hoe meer vitamine D er in je bloed zit, en hoe meer vitamine D je via je voeding binnenkrijgt, des te sneller val je af als je op dieet moet. Dat schrijven onderzoekers van de Universidad Complutense in de British Journal of Nutrition. De onderzoekers ontdekten bovendien dat je makkelijker vetvrije massa vasthoudt met wat meer vitamine D in je bloed en in je voeding. De Spanjaarden deden proeven met zestig dikke vrouwen, die twee weken op een dieet gingen.

De vrouwen met weinig vitamine D in hun bloed verloren ongeveer een halve kilo vet. De vrouwen met veel vitamine D in hun bloed verloren in diezelfde periode twee kilo vet. Beide groepen verloren een halve kilo vetvrije massa.

De beste resultaten boekten de onderzoekers met vrouwen die niet aleen veel vitamine D in hun bloed hadden, maar ook dagelijks vrij veel vitamine D via hun voeding binnenkregen. Die vrouwen verloren drie kilo vet en wonnen een kilo vetvrije massa.

De onderzoekers kunnen hun resultaten niet verklaren, maar wijzen op epidemiologische studies, waarin mensen met een hogere vitamine D-inname slanker zijn dan mensen die weinig van de vitamine consumeren.

Sport & Fitness, mei 2008.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.