Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 30-12-2018

Visoliecapsules zijn veilig

De verontreinigingen die laboratoria soms in vis vinden zitten niet in visoliesupplementen. Dat heeft het Amerikaanse ConsumerLab ontdekt toen het veertig capsules met visolie onderzocht op de aanwezigheid van PCB's en dioxines.

Vetzuren uit vis, de omega-3-vetzuren, zitten nauwelijks in plantaardige producten. Voedingswetenschappers worden steeds enthousiaster over omega-3-vetzuren, omdat studies uitwijzen dat ze de kans op depressies en hartaanvallen verminderen, positief inwerken op de hersenen en misschien zelfs de aanmaak van spierweefsel bevorderen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat vis niet alleen omega-3-vetzuren bevat, maar ook dioxines en PCB's.

Gebruikers van capsules met visolie hoeven daarvoor niet bang te zijn, blijkt uit de analyses van ConsumerLab. Het proces waarmee de industrie de vetten uit vis schoonmaakt, vist de verontreinigingen eruit.

Sport & Fitness, maart 2009.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.