Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 25-12-2018

Vet verliezen met magnesium

Zestig procent van bevolking - en jij misschien dus ook - zou met een hele kleine verandering van het dieet slanker kunnen worden en een dunner middel kunnen krijgen. Ze hoeven alleen maar hun inname van magnesium omhoog te schroeven, suggereert een Taiwanese epidemiologische studie die is verschenen in Nutrition Journal.

De onderzoekers bepaalden het dieet en de lichaamssamenstelling van tweehonderd 65-plussers en ontdekten dat de deelnemers die dagelijks minstens 4,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht binnenkregen zeven centimeter slanker in hun taille waren dan de deelnemers die niet verder kwamen dan 2,3 milligram magnesium per kilo lichaam lichaamsgewicht.

Bovendien lag het vetpercentage van de 65-plussers die veel magnesium binnenkregen maar liefst negen punten lager dan dat van de deelnemers die weinig magnesium binnenkregen.

Volgens voedingswetenschappers zouden we allemaal dagelijks vijf milligram magnesium per kilo lichaamsgewicht moeten binnenkrijgen, maar de meeste inwoners van moderne landen halen dat niet. Voedingsmiddelen met veel magnesium zijn volle granen, bonen, spinazie en noten. En magnesiumsupplementen natuurlijk.

Sport & Fitness, april 2013.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.