Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 1-8-2019

Twee euroton voor sponsonderzoekers

De sponzengroep van de sectie Proceskunde van Wageningen Universiteit, die onderzoekt of sponzen medicijnen tegen kanker kunnen aanmaken, gaat samen met het biotechnologiebedrijf EcoDeco werken aan een systeem om de dieren in aquaria te kweken.

Nu groeien sponzen alleen in bakken met zeewater, dat voortdurend moet worden ververst. Dat brengt zoveel kosten met zich mee, dat het niet mogelijk is de sponzen op grote schaal te kweken en daaruit voldoende kankerremmende stoffen voor onderzoek te winnen.

De nieuwe technologie is niet alleen belangrijk voor de farmacie. Ook dierenparken als Burgers Zoo, Artis of Blijdorp, die grote aquaria met oceaandieren exploiteren, hebben interesse.

Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van twee euroton van BioPartner, [Link] het life science initiatief van het ministerie van Economische Zaken.

Weekblad voor Wageningen UR, 23 mei 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.