Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 20-5-2020

TV maakt dik

Elk uur dat je dagelijks voor de TV zit maakt je taille twee centimeter dikker. Dat ontdekten Finse onderzoekers, die al sinds 1980 een groep van tweeduizend mannen en vrouwen volgt. Toen de studie begon waren de deelnemers aan de studie tussen de drie en achttien jaar. Inmiddels zijn het dertigers en veertigers, en kunnen de onderzoekers het effect zien van gewoonten als TV-kijken op de gezondheid.

De onderzoekers hadden eigenlijk verwacht dat de deelnemers van de studie dikker zouden zijn naarmate ze meer tijd zittend doorbrachten, en dat het niet zou uitmaken op wat voor manier: lezend, voor de TV of achter de computer.

Tot hun verbazing ontdekten de onderzoekers dat de uren die de deelnemers lezend of computerend doorbrachten geen of bijna geen dikmakende werking hadden. Alleen de uren die de deelnemers doorbrachten voor de TV maakten dik.

Hoe dat komt is niet precies bekend, maar de onderzoekers vermoeden dat tijdens TV-kijken het calorieverbruik nog meer vermindert dan tijdens het lezen van een boek, gamen of het surfen over het web.

Sport & Fitness, oktober 2013.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.