Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 24-5-2020

Trombose in de familie? Dan liever geen anabole steroiden

De kans dat je door een enkele anabolenkuur in ernstige problemen komt is heel, heel erg klein. Maar die vlieger gaat niet op als er bij jou in de familie veel trombose voorkomt. Tot die conclusie komen hematologen van het Weill Cornell Medicine in New York, in een artikel dat ze schreven in Blood Coagulation & Fibrinolysis. In dat artikel bespreken de onderzoekers het geval van een 20-jarige bodybuilder, die na vijf weken kuren met Sustanon bijna overleed.

De bodybuilder was kortademig, hoestte bloed en had hartkloppingen, en meldde zich bij de spoedeisende hulp-afdeling van een lokaal ziekenhuis. Daar bleek dat de man bloedstolsels in zijn benen en longen had, en dat zijn hart niet meer goed functioneerde.

De man had, net als veel mensen met trombose, door een genetische afwijking te weinig van het antistollingseiwit antithrombin in zijn bloed. Normaliter had de man daar geen last van, maar door het anabolenkuurtje waren er stolsels in zijn bloedbaan ontstaan.

In de familie van zijn vader kwam veel trombose voor.

"Jonge mannen met trombose in de familie zouden drie keer moeten nadenken voordat ze anabole steroiden gaan gebruiken", concluderen de artsen.

Sport & Fitness, mei 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.