Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 31-5-2020

Tomatensap voor krachtsporters

Je moet er maar opkomen: tomatensap gaan gebruiken als een workout-supplement. Griekse onderzoekers kwamen op het idee omdat wetenschappers in tientallen onderzoeken hebben aangetoond dat tomatensap schadelijke moleculen in het lichaam neutraliseert. Diezelfde moleculen spelen ook een rol spelen bij spierafbraak na zware training.

Dus lieten de onderzoekers een half dozijn bodybuilders hun sportdrank gedurende twee maanden vervangen door tomatensap uit de supermarkt. En verhip! Toen de twee maanden voorbij waren, was de concentratie LDH en CK in het bloed van de sporters afgenomen.

LDH en CK zijn enzymen die vrijkomen als spiercellen worden beschadigd. Tomatensap heeft dus misschien een antikatabole werking.

Of bodybuilders ook een paar onsjes extra spiermassa opbouwden toen ze hun AA-tjes vervingen door tomatensap, hebben de Grieken niet onderzocht. Maar het zou zomaar kunnen.

Sport & Fitness, augustus 2015.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.