Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-1-2018

Supplementengoeroe maakte THG

In Amerikaanse kranten haalt de rechtszaak tegen Victor Conte, die sporters voorzag van het onzichtbare androgeen THG, nog steeds de voorpagina's. THG is een nieuw anabool dat lijkt op trenbolone, dat nog in geen enkel handboek staat. De maker is bekend, beweren kranten. Het zou de supplementengoeroe en precursorfabrikant Patrick Arnold zijn, de directeur van LPJ Research en de geestelijke vader van androstenedione en 1-AD.

Sporters gebruikten THG in vloeibare vorm. Of ze het nu injecteerden of onder hun tong druppelden is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten is waarom THG onzichtbaar was: het verdampte tijdens het onderzoek van de dopingjagers.

Volgens de Amerikaanse kranten verkocht Patrick Arnold eenmalig een partij THG aan Conte. Conte betaalde daarvoor 450 dollar, en geen cent meer. Alle THG die in omloop was kwam van die partij.

Dopingjagers vermoeden dat Arnold het anabool maakte van gestrinone, een zwak androgeen dat gynaecologen soms gebruiken.

Toen de THG-zaak uitbrak zei NeCeDo-directeur Rens van Kleij al dat hij niet dacht dat sporters massaal THG gebruikten. Volgens hem ging het om een incident. Het ziet ernaar uit dat Van Kleij gelijk krijgt.

Sport & Fitness, september 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.