Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 14-4-2019

STW krabbelt overeind

Na een jaar van bezuiniging zal de Technologiestichting STW in 2001 weer net zoveel onderzoekssubsidie verstrekken als in 1999: negentig miljoen gulden. Het aandeel gehonoreerde onderzoeksprojecten zal daardoor stijgen van dertig naar veertig procent.

In 2000 kampte de aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gelieerde STW met grote financiele problemen. Oorzaak daarvan was het uitblijven van een aantal verwachte subsidiegelden. Dankzij bezuinigingen in 2000 is het budget van de stichting voor 2001 echter weer terug op het oude niveau.

Toch is volgens de STW de kou nog niet uit de lucht. Als het aantal projectvoorstellen onverhoeds boven de 250 stijgt, zijn misschien weer beperkingen nodig. De stichting blijft hopen op meer fondsen - bijvoorbeeld op de 25 miljoen gulden extra voor technologisch onderzoek die Den Haag misschien beschikbaar stelt. Een deel van dat geld zou via de NWO bij de STW terecht kunnen komen.

Voor Wageningen hebben de problemen van de STW slecht uitgepakt. In 2000 honoreerde de stichting slechts twee projecten van Wageningen Universiteit.

Op de valreep van 2000 besloot de STW nog een project van de Wageningse leerstoelgroep Fytopathologie te ondersteunen. Het gaat daarbij om een onderzoek naar genen die resistent maken tegen de aardappelziekte Phytophthora infestans.

Weekblad voor Wageningen UR, 11 januari 2001.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.