Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 2-2-2019

Er zitten steeds minder mineralen in onze voedingsmiddelen

In een stukje vlees zit anno nu de helft minder ijzer dan in 1940. In melk zit veertig procent minder magnesium. Ook de hoeveelheid calcium in zuivel is afgenomen. Dat zegt de Britse supplementenhandelaar David Thomas. Thomas baseert zich op tabellen uit 1940 en tabellen uit 2002, die door erkende instanties zijn gepubliceerd. De productiemethoden van de geindustrialiseerde voedingsindustrie hebben de vermindering veroorzaakt, zegt Thomas.

Thomas publiceerde zijn analyse in Food Magazine, een tijdschrift van de consumentenorganisatie Food Commission, die om een nader onderzoek heeft gevraagd. Experts van de overheid en de voedingsindustrie denken echter dat de veranderde concentraties te maken hebben met veranderde meetmethoden, niet met een verandering van de kwaliteit van de voeding.

Thomas beschouwt supplementen als de aangewezen manier om de teruglopende concentraties van mineralen in reguliere voedingsmiddelen te compenseren.

Sport & Fitness, mei 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.