Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 9-5-2020

De spierballenfactor van haring

De vetzuren in vette vis en visoliecapsules helpen het lichaam bij de opbouw van spierweefsel, aldus studies. Het spierversterkende effect is zo sterk dat we ouderen extra visvetzuren moeten gaan geven, zeggen gezondheidswetenschappers van Washington University in de American Journal of Clinical Nutrition. De vetzuren houden hun spiermassa op peil en voorkomen dat ouderen zoveel kracht verliezen, dat ze de laatste jaren van hun leven niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

De onderzoekers baseren zich op een proef waarin gezonde 65-plussers elke dag een supplement met 1.9 en 1.5 gram van de visvetzuren EPA en DHA namen, acht weken achter elkaar.

Toen de onderzoekers bepaalden hoeveel eiwitten de spiercellen van de ouderen konden aanmaken na een maaltijd, zagen ze dat die was verdubbeld.

Mocht je willen experimenteren met visolie, houd er dan rekening mee dat de dosis in deze studie aan de hoge kant was. Zes of zeven van die grote 1-gramsvisoliecapsules heb je wel nodig, als je aan de 3.4 gram bioactieve visvetzuren wilt komen. Misschien een beetje teveel van het goede...

Sport & Fitness, 1 mei 2011.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.