Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 26-5-2019

Smekkies-In-Alle-Smaken

Mars komt met spruitjessnoep, meldt het ANP. De chocoreus ging het snoepgoed uit de Harry Potter-boeken namaken. De snoepjes die telkens weer anders smaakten - Smekkies-In-Alle-Smaken, in de Potterboeken - zouden dit najaar, als de eerste Potterfilm in de bioscopen draait, in de winkels moeten liggen.

In de Potterboeken smaken de Smekkies soms naar kaneel, drop of spekkies, maar soms ook naar uitgesproken smerige dingen. Zoals braaksel. Mars wilde echter niet verder gaan dan 'spruitjes' of 'spinazie', aldus het ANP.

Navraag bij Mars leert dat er sprake is van een misverstand. Er komen helemaal geen Smekkies. "We zeiden dat bij wijze van voorbeeld, om duidelijk te maken wat Smekkies zijn."

Toch is het een uitstekend idee. Het vermommen van degelijke maar saaie artikelen als hippe bijdetijdse producten. Ik persoonlijk zou bijvoorbeeld geinteresseerd zijn in een whisky, die eigenlijk bestaat uit slappe thee. Als ik dan in het gezelschap van mijn zuipschuitende collega's een dranklokaal bezoek, kan ik verbergen wat voor zacht ei ik eigenlijk ben.

En vergis ik mij, of zou er in de agroketen belangstelling bestaan voor een Gucciklomp? Bestaat van buiten uit geaccepteerd decadent leder. Maar van binnen uit eerlijk wilgenhout.

Weekblad voor Wageningen UR, 21 juni 2001.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.