Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-6-2020

Halve gram rutine per dag maakt je misschien slanker

Je bent niet fit en ook nog eens te dik. Je zou eigenlijk hard moeten gaan trainen, maar dat schiet er even bij in. In dat geval heb je misschien iets aan suppletie met rutine.

In bijna elke supplementenwinkel vind je redelijk goedkope producten met ongeveer een halve gram rutine per pil. Eentje daarvan per dag is voldoen om fitter en slanker te worden, kun je afleiden uit een Koreaanse dierstudie die is verschenen in Nutrients. In die studie halveert rutine de hoeveelheid vet die proefdieren opbouwen als ze worden vetgemest.

Rutine is een flavonoid waarvan we dagelijks in de vorm van groenten, fruit en kruiden in vele tientallen milligrammen binnenkrijgen. Op een manier die wetenschappers nog niet helemaal doorgronden laat rutine spiercellen meer voedingsstoffen omzetten in energie. Daardoor verbetert rutine tegelijkertijd het uithoudingsvermogen en de lichaamssamenstelling.

Bij proefdieren, tenminste. Of rutine dat ook doet bij mensen, is nog niet onderzocht.

Sport & Fitness, januari 2016.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.