Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-1-2018

Rubus coreanus, de ongelooflijke hormoonbooster

Als je binnenkort toch naar Korea afreist, kijk dan eens of je een paar potjes met een extract van Rubus coreanus op de kop kunt tikken. Die zouden volgens dierstudies van de universiteit van Chonbuk wel eens hormonale effecten kunnen hebben waarvan in ieder geval de wetenschapsredactie van Sport & Fitness een beetje moet kwijlen.

Rubus coreanus is een zwarte framboos, waarvan de Koreaanse voedingsindustrie alcoholische drank maken. Bij dat productieproces komen pitjes en vezels vrij als restproduct en de onderzoekers stopten dat als gevriesdroogd poeder in het voer van kippen. De dieren gingen daardoor sneller groeien.

Toen de onderzoekers het bloed van de dieren analyseerden, zagen ze waarom. De concentratie testosteron en groeihormoon was door de suppletie toegenomen met respectievelijk elfhonderd en driehonderd procent. Alstublieft.

Sport & Fitness, oktober 2013.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.