Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 22-7-2018

Roodkapje zoals je haar nog niet eerder hebt gezien

Roodkapje
Roodkapje

In de meest recente clip [YouTube] van de Portugese metalband Moonspell [Wikipedia] verandert zanger Fernando Ribeiro in de hedendaagse equivalent van de belager van Roodkapje. In een weerwolf dus. Veel hippiger dan een ouderwetse wolf. En ook de hedendaagse equivalent van Roodkapje is hippiger dan de oude. Roodkapje anno nu heeft geen jager meer nodig.

Moonspell heeft iets met de dood. Dat is eigen aan het veel puberale metalen genre, maar bij Moonspell gaat die obsessie dieper, en dat zie je terug in hun clips. De meeste metalbands maken gemakzuchtige producties waarin zij zichzelf portretteren als stoere brengers van dood en onheil. Maar Moonspell kiest voor een minder comfortabele optie.

In de clip voor Finisterra laat Moonspell zich al spelend in een kosmische catastrofe ten onder gaan, [YouTube] in Night Eternal ontmoet de band een doodsgodin die hun muziek kennelijk niet kon waarderen [YouTube] en in I'll See You in My Dreams worden de bandleden opgepeuzeld door zombies. [YouTube]

Kijk. Dat is geen puberale interessantdoenerij meer. Dat is toewijding.

Phantasmagorium, 15-6-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.