Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-12-2018

Resveratrol verhoogt testosteronspiegel

Resveratrol, een stof in druiven en rode wijn, wordt alsmaar interessanter. Eerder ontdekten onderzoekers al dat resveratrol in forse doseringen het leven van proefdieren verlengt, en vetreserves helpt afbouwen. Theoretisch werkt de stof bovendien mogelijk als een myostatineblokker. En nu melden Spaanse onderzoekers als klap op de vuurpijl dat resveratrol ook nog de testosteronspiegel verhoogt.

De Spanjaarden deden dierproeven. Ze gaven ratten elke dag 20 milligram resveratrol per kilo lichaamsgewicht, negentig dagen achter elkaar. Als de ratten mensen waren geweest, hadden ze 240 milligram resveratrol per dag gekregen.

In deze hoge dosering, die je alleen met supplementen binnen kunt krijgen, gedroeg de plantenstof zich als een testosteronbooster. De afgifte van LH en FSH verdubbelde, de hoeveelheid spermacellen die de ratten konden produceren nam toe. De testosteronspiegel verdrievoudigde bijna.

Bijwerkingen traden niet op.

Sport & Fitness, juli 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.