Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-6-2020

Als je afslankt met raspberry ketone worden je botten sterker

Raspberry ketone is misschien 'het' afslanksupplement voor vrouwen en mannen die kampen met botontkalking. Dat concluderen onderzoekers van Ehime Prefectural University of Health Sciences in Japan uit experimenten met botcellen. Volgens hun proeven maakt raspberry ketone, een stof die van nature voorkomt in frambozen en andere fruit, het skelet sterker.

Bij jonge mensen blijft het skelet sterk omdat er voortdurend stamcellen in het botweefsel uitgroeien tot botcel. Naarmate je ouder wordt verloopt dat proces steeds stroever, en ontwikkelen steeds meer van die stamcellen zich tot een vetcel. Raspberry ketone dwingt die stamcellen echter om alsnog een botcel te worden.

"Veel ouderen zijn te dik, en gebruiken afslanksupplementen", schrijven de Japanners. "De meeste van die producten bevatten stevige hoeveelheden cafeine, en daarvan vermoeden we dat ze botontkalking kunnen versnellen. Als onze bevindingen kloppen, dan zijn afslanksupplementen met raspberry ketone voor deze groep misschien beter geschikt."

Sport & Fitness, december 2010.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.