Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-2-2019

Prohormoonpaus aangeklaagd

Pat Arnold, de chemicus die supplementen als 1-AD en androstenedione bedacht, moet voor de rechter verschijnen. De Amerikaanse overheid denkt dat Patrick Arnold de maker is van de onzichtbare anabolen die zijn opgedoken in de Balcozaak, zoals The Clear (THG) en DMT. Arnold heeft een borg betaald en is op vrije voeten.

Volgens Amerikaanse kranten is de bewijslast tegen Arnold aanzienlijk. Balcobaas Victor Conte heeft verklapt dat chemicus Arnold hem voorzag van anabolen. Bovendien hebben agenten een mailwisseling in handen gekregen tussen Arnold en bodybuilder Milos Sarcev, waarin Arnold het maken van designeranabolen 'mijn tweede carriere' noemt. Sarcev ontwierp trainingsschema's voor sporters die bij Balco onzichtbare anabolen kochten.

Het is niet duidelijk of Arnold wetten heeft overtreden. "Nergens in de Amerikaanse wet staat dat chemici niet mogen experimenteren met anabolen", aldus Arnold.

Sport & Fitness, januari 2006.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.