Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 26-8-2020

Probiotica voor meer testosteron

Een gezonde bacterie, die makers van sommige extra gezonde yoghurt in hun producten stoppen, verhoogt de testosteronspiegel. Dat ontdekten onderzoeker van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge door experimenten met muizen.

De onderzoekers wilden eigenlijk weten of een ongezond dieet met veel junkfood een tikkie minder onegzond wordt als proefdieren ook de bacterie Lactobacillus reuteri ATCC 6475 binnenkrijgen. En dat was inderdaad zo, ontdekten de Amerikanen: de bacterie maakt dat muizen minder snel dik werden.

Bovendien bleven de dieren door Lactobacillus reuteri langer jong. Dat kwam, schrijven de onderzoekers in PLoS One, omdat bacterie de testes groter laat worden en de aanmaak van testosteron stimuleert.

Hoe de bacterie dat precies voor elkaar speelt weten de onderzoekers niet, maar ze vermoeden dat Lactobacillus reuteri ontstekingen vermindert die in oudere dieren de aanmaak van testosteron afremmen.

Wij wachten met spanning op de introductie van een supplement met Lactobacillus reuteri ATCC 6475.

Sport & Fitness, maart 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.