Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-3-2020

Pauselijke onderscheiding voor beheerder leerstoelgroep Humane Voeding

'Ik ben nog aan het nagenieten', zegt Lidwien van der Heijden. 'En aan het bijkomen. Het was een indrukwekkende ervaring.' Op 6 augustus, toen ze in de Wageningse Johannes de Doperkerk achter het altaar stond, hoorde de beheerder van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit dat ze een pauselijke onderscheiding had gekregen.

Van der Heijden ontving de onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice voor de kwart eeuw dat ze vrijwilligerswerk deed in de kerk. Zo zat Van der Heijden in het Caritasbestuur, zette ze zich in voor asielzoekers en was ze voorzitter van Kerk en Samenleving. Ze is bovendien voorganger.

'Daarom stond ik achter het altaar toen ik hoorde dat ik een onderscheiding had gekregen. Ik beschouw het trouwens niet alleen als mijn lintje. Het is ook een onderscheiding voor al die andere mensen die met mij hebben samengewerkt.'

Resource, 31 augustus 2006.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.