Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 9-1-2018

Paul DeMayo overleden

In een ziekenhuis in het Amerikaanse Massachussetts is de bodybuilder Paul DeMayo overleden. DeMayo was in de late jaren tachtig en vroege jaren negentig bekend om zijn immense quads, die deden denken aan de dinosaurusbenen van Tom Platz.

In de late jaren negentig raakte DeMayo in de vergetelheid. Af en toe verschenen er nog berichten in de bodybuildingbladen over DeMayo's problemen met justitie. De bodybuilder worstelde met een verslaving aan opiaten als gevolg van zijn ervaringen met het destijds populaire Nubain.

Nubain is een heroinevervanger en was in de jaren negentig korte tijd in zwang bij een kleine groep chemische bodybuilders, die er harder mee konden trainen. Pas later werd duidelijk dat je verslaafd aan het middel kon raken.

Uiteindelijk belandde DeMayo in de gevangenis, beterde zijn leven en werkte dankzij een contract met Met-Rx hard aan zijn comeback. Waaraan hij is overleden is niet bekend, maar er gaan hardnekkige geruchten over een overdosis van een recreatieve drug. Hij is 37 jaar geworden.

Sport & Fitness, september 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.