Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-4-2019

Olijfolie maakt blij

Er is een verband tussen de vetten die je gebruikt in de keuken en de kans op een depressie. Dat ontdekten voedingswetenschappers van de University of Las Palmas de Gran Canaria. Krijg je via je voeding 7 gram olijfolie per dag binnen, dan is de kans op depressie 20 procent lager dan als je helemaal geen olijfolie binnenkrijgt. Een hogere inname heeft geen extra effect.

Transvetzuren, die je vooral binnenkrijgt via kant-en-klare voedingsmiddelen als gebak en koekjes, zorgen juist voor een forse verhoging van de kans op een depressie. Elke honderd milligram - je leest het goed - transvetzuren die je binnenkrijgt, verhogen de kans op een inzinking met twintig procent.

Onderzoekers denken dat transvetzuren de aanmaak van een groeifactor remmen die de hersenen nodig hebben om gezond te blijven.

Sport & Fitness, mei 2011.




Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.