Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-5-2020

Oesterzwam houdt atleten ziektevrij

Als je van oesterzwammen houdt, hard traint en je jezelf niet kunt permitteren om ziek te worden, dan kennen Slovaakse onderzoekers een manier waarop je het nuttige en het aangename met elkaar kunt verenigen. Je ziet hem al aankomen: veel oesterzwammen eten dus. In oesterzwammen zitten suikerketens die het immuunsysteem activeren en de kans verminderen dat je wordt geveld door een virus.

En als je geen oesterzwammen lust, dan neem je supplementen die dezelfde suikerketens bevatten. Ze zijn verkrijgbaar als Pleuran. De maker ervan betaalde het onderzoek van de Slovaken.

In dat omderzoek kregen twee dozijn topsporters elke dag tweehonderd milligram Pleuran en kreeg een even grote groep een placebo. In de drie maanden dat de studie duurde, hadden de sporters die het oesterzwamextract kregen bijna de helft minder vaak last van griep en verkoudheid dan de sporters die een placebo slikten.

Sport & Fitness, 1 januari 2014.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.