Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-8-2018

Obama dicht olielek

Er lekt geen olie meer uit de kapotte pijplijn van het in april ontplofte boorplatform Deep Horizon. Na bijna anderhalve maand van inactiviteit heeft president Barack Obama eindelijk ingegrepen. 'Dat werd tijd', aldus gouverneur Bobby Jindal van de getroffen staat Louisiana. 'Ik begon al te denken dat het de president geen fluit interesseerde.'

Tot gisterenavond 11.34 plaatselijke tijd lekte er dagelijks 160.000 liter olie in de Golf van Mexico. Amerikaanse milieugroepen, plaatselijke autoriteiten en politici hebben vanaf het eerste begin ernstige kritiek gehad op president Obama omdat die alleen maar het leger inschakelde, fondsen beschikbaar stelde en de familieleden van de 15 omgekomen medewerkers van het boorplatform condoleerde. Maar vannacht is Obama dan eindelijk serieus in actie gekomen.

De president verscheen vannacht in Venice gehuld in een strak lycrapak en een wapperende cape. Obama schudde een paar handen en steeg op. Hij vloog een paar rondjes boven de stad, en zette toen koers naar zee. De president vloog in rechte lijn naar de plaats van het ongeluk, en dook toen in het water.

Voor het oog van de robotcamera's, die op anderhalve kilometer diepte gericht staan op de plek des onheils, kneep de president vervolgens eigenhandig de lekkende pijplijn dicht. Vervolgens verwijderde Obama de olievlek in de Golf met vernietigende hittestralen uit zijn ogen. Daarna vloog hij meteen door naar IJsland, waar hij de Eyjafjallajokulvulkaan deed ophouden met het verstoren van het internationale vliegverkeer.

Persvoorlichter Robert Gibbs vertelde dat Obama liever eerder had willen ingrijpen, maar dat hij door een samenloop van omstandigheden tot niets-doen was gedwongen. 'Toen de president half april heeft voorkomen dat een komeet in botsing kwam met de aarde heeft hij zijn superheldenpak gescheurd. Het heeft even geduurd voordat NASA de winkelhaak heeft kunnen herstellen. Onze excuses.'

De Saeftinger, 2-6-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.