Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-9-2019

Nutrigenomicsgroep groeit uit zijn jasje

De onderzoeksgroep van prof. Michael Muller gaat weg uit het Biotechnion. "We moeten nog wat vergunningen regelen", aldus de Wageningse hoogleraar. "En als dat rond is, verhuizen we naar het gebouw van Erfelijkheidsleer."

Muller geeft drie redenen voor het verlaten van het Biotechnion. Allereerst is zijn groep gegroeid, en bestaat die binnenkort uit zeventien man.

In de tweede plaats neemt de apparatuur, waarmee de onderzoekers de invloed van voeding activiteit van genen meten, veel plaats in. Microarray-hybridisatie- en scanapparatuur van Affymetrix en Agilent staan al opgesteld in het nieuwe gebouw.

"De opstelling is ook toegankelijk voor andere onderzoekers van Wageningen UR", benadrukt Muller. Zijn groep gaat de apparatuur in ieder geval delen met de microbiologen van prof. Johan van de Berg.

De derde reden om te verkassen heeft te maken met de nieuwe richtlijnen voor de brandveiligheid waardoor de openingstijden van het Biotechnion zijn beperkt. Die richtlijnen hielden in dat onderzoekers alleen in het gebouw mochten zijn als er ook bedrijfshulpverleners aanwezig waren. Overdag op doordeweekse dagen, leverde dat geen problemen op, maar 's avonds en in de weekeinden wel.

"In het weekeinde hadden we een paar uur de tijd om ons werk te doen", zegt Muller. "Dat is te weinig. In het nieuwe gebouw kunnen we tenminste doorwerken."

Weekblad voor Wageningen UR, 10 april 2003.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.