Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 28-8-2020

Noten en pinda's laten je langer leven

Als je dan toch jezelf wilt verwennen als je 's avondje op de bank zit te buizen, eet dan geen popcorn, chips of koekjes, maar noten of pinda's. Volgens een studie van de universiteit van Harvard, waarvoor de onderzoekers meer dan honderdduizend Amerikanen jarenlang hebben gevolgd, verlengen noten en pinda's je levensduur.

De uitkomsten van de studie zijn opvallend, omdat ze aantonen dat noten en pinda’s niet alleen de kans op hartaanvallen verlagen (dat was al bekend), maar ook de kans op dodelijke vormen van kanker, nierziekten en infecties.

Ook opvallend was dat de onderzoekers de positieve effecten van noten en pinda’s terugvonden in alle soorten mensen: in jong en oud, dik of dun, en sportief of niet-sportief.

Volgens het onderzoek, dat is gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, neemt je kans om te overlijden met zo'n twintig procent af als je elke dag een handje noten of pinda's eet.

Sport & Fitness, maart 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.