Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 16-8-2019

Nominaties voor Royal Green Food Award

De jury van de Royal Green Food Award heeft bekend gemaakt welke initiatieven voor de Award in aanmerking komen. De Royal Green Food Award is bedoeld om duurzame consumptie en productie van voedsel te stimuleren. De prijs wordt op 28 november in Wageningen uitgereikt.

Er waren elf inzendingen uit zes verschillende landen, waarvan er vier zijn genomineerd. Twee genomineerden zijn Nederlands: het Cafe d'Origen programma van vijftien filialen van de Rabobank, een spaarsysteem waardoor rekeninghouders goedkoop biologische koffie uit Latijns-Amerika en Afrika kunnen afnemen, en het concern Nutreco, dat als eerste in de agrarische sector een sociaal-milieu-jaarverslag heeft gepubliceerd.

Ook genomineerd zijn het Deense e-bedrijf Aarstiderne, dat dertigduizend klanten via internet direct met biologische producenten in contact brengt, en het Hongaarse Varga Ecofarm, een milieuvriendelijk landbouwbedrijf dat in Hongarije een voorbeeldfunctie is gaan vervullen.

De Award is voortgekomen uit de Royal Awards Foundation uit Kopenhagen, die Europese bedrijven en instanties aanspoort om met elkaar te wedijveren voor het meest duurzame project. Berlijn heeft daardoor inmiddels een prijs voor duurzame media, Birmingham voor duurzame initiatieven in de sport en Barcelona voor duurzame bouwprojecten.

Voorzitter van de jury is voormalig landbouwminister Laurens Jan Brinkhorst.

Weekblad voor Wageningen UR, 31 oktober 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.