Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-10-2019

Nieuwe tomaat uitkomst voor pizza en pasta

Wageningse en Amerikaanse onderzoekers hebben een pastavriendelijke tomaat ontwikkeld die zich goed laat omtoveren tot tomatensap of saus.

De tomaat maakt door een genetische ingreep extra expansines aan. Expansines zijn eiwitjes in de celwand van de tomaat, die als breekijzertjes fungeren. Ze maken het netwerk van moeilijk verteerbare ketens in de celwanden losser, zodat enzymen de celwanden in kleinere stukjes kunnen knippen tijdens de verwerking van de tomaat.

Het sap van de tomaat, bleek uit proeven, is daardoor stroperiger.

De tomaat is ontwikkeld door de University of California, de University of Thessaloniki en de leerstoelgroep Levensmiddelenchemie van Wageningen Universiteit.

Weekblad voor Wageningen UR, 8 januari 2004.




Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.