Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-2-2019

Nieuw 'high protein diet' is vleesdieet

Met een dieet met meer eiwitten en minder vetten en koolhydraten val je makkelijker af. Oud nieuws voor krachtsporters, maar een openbaring voor de rest van de mensheid. Vandaar het succes van een dieetboek over het eiwitdieet, dat is geschreven door twee Australische voedingsexperts, en dat in steeds meer landen de verkoopcijfers van Harry Potter en de Da Vinci Code naar de kroon steekt.

Het boek heet The CSIRO Total Wellbeing Diet, en het is in opspraak geraakt. Het CSIRO kun je beschouwen als het Australische TNO, en geldt als een belangrijk wetenschappelijk instituut. Die organisatie ontwikkelde het dieet, en liet zich daarvbij sponsoren door organisaties van de vleessector.

Volgens het wetenschappelijke blad Nature is dat betreurenswaardig. Een dieet met meer eiwitten betekent in het boek dan ook vooral meer mager vlees, meer kip en meer vis. Het boek zegt niet zoveel over de mogelijkheid om meer eiwitten uit zuivel, supplementen of soja te halen. Dat is jammer, aldus Nature. Die andere eiwitbronnen zijn misschien gezonder, effectiever en minder belastend voor het milieu.

Sport & Fitness, maart 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.