Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 20-8-2018

Nessie al vijftig jaar dood

Op 14 maart 1952 lieten Spitfires van de Royal Air Force tijdens oefeningen boven Loch Ness namaakbommen vallen op een gemarkeerd doel. De oefening was een gedeeltelijk succes, al wierp het vliegtuig van John Richard Clarke per abuis zijn lading of boven 'een stip in het Loch die bij nader inzien niet het gemarkeerde doel was'. Bij een inspectie bleek twee dagen later dat de met zand geladen cilinders het monster van Loch Ness dodelijk hadden getroffen.

Volgens een autopsierapport was het dode creatuur minder groot dan je uit de anekdotes zou opmaken. Van staart tot kop was het schepsel net iets langer dan 3 meter. Tot welke diersoort Nessie behoorde was de onderzoekers van RAF niet duidelijk. 'Het object vertoont gelijkenis met een varaan, maar dan met de nek van een giraffe', aldus het opgedoken verslag.

Premier Winston Churchill besloot het incident in de doofpot te stoppen om paniek te voorkomen. 'Het Britse volk gelooft stellig dat er in Loch Ness een monster leeft', vond de staatsman. 'Nu de standvastigheid van ons volk door de dreiging van het communisme zwaar wordt beproefd, zou het onverstandig zijn de Britten deze overtuiging te ontnemen.'

De Saeftinger, 13-8-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.