Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 16-8-2018

Neo-nazistische zaaddonor wilde zwarte ras ondermijnen

In Nederland is een extreem rechtse zaaddonor actief die via spermabanken 'het zwarte ras van binnenuit wil ondermijnen'. Dat heeft het Helmonds Fijnstate Ziekenhuis bekendgemaakt. De aan het Fijnstate verbonden spermabank heeft de neo-nazi de deur gewezen en waarschuwt andere spermabanken.

Oplettende verpleegkundigen van het Helmondse ziekenhuis ontdekten al snel dat er iets niet helemaal in de haak was met de donkere man die zich Johnny Ollemars noemde.

'Hij sprak om te beginnen met een overdreven Surinaams accent', zegt dr. Frits Strijk, de directeur van de Helmondse spermabank. 'Dat vonden we merkwaardig, net als het verzoek van meneer om zijn zaad vooral te donoren aan gekleurde vrouwen. Maar we roken pas echt lont toen we zwarte schoensmeer aantroffen op de bekertjes waarin onze donoren hun zaad deponeren.'

Een 'intensief gesprek' met de zaaddonor bracht aan het licht dat Johnny Omeka eigenlijk John de Vriesch heette, en dat hij een Europeaanse ethnische achtergrond had.

'De Vriesch gaf toe een overtuigd neo-nazi te zijn, en dat hij met zijn actie probeerde het zwarte ras genetisch aan te vallen', zegt Strijk. 'Wij hebben uiteraard aangegeven dat we daarvan niet gediend zijn, en hebben de zaadmonsters van De Vriesch/Omeka uit onze zaadbank verwijderd. Omdat we vermoeden dat meneer dezelfde truc heeft uitgehaald bij andere zaadbanken zoeken wij nu de publiciteit.'

Enkele dagen eerder maakte een Oegstgeestse zaadbank ook al bekend dat het ruzie had met een neonazistische zaaddonor. Deze affaire betrof een man die eiste dat uitsluitend 'Arische stellen' van zijn zaad gebruik konden maken.

De Saeftinger, datum onbekend.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.