Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-8-2018

Navelcorrectie kuis alternatief voor schaamlipverkleining

Plastisch chirurgen zien steeds vaker patienten die opteren voor een navelcorrectie. Dat vertelde Paul Banwell tijdens het World Congress International Academy Of Cosmetic Surgery. Volgens Banwell zijn navelcorrecties 'hard op weg om net zo populair als borstvergrotingen te worden'.

Hoewel de eerste navelcorrectie of umbilicoplastie al in de jaren vijftig is uitgevoerd, is de ingreep pas populair geworden toen popsterren hun ontblote middel gingen tonen. In een verrassend korte tijd is er een ideaalbeeld ontstaan van een perfecte, verticale navel. Omdat niet iedereen zo'n navel heeft, is er een toenemende vraag naar navelcorrigerende ingrepen. 'Ik zie veel jonge vrouwen in mijn praktijk die de ingreep van hun ouders cadeau krijgen nadat ze hun opleiding met succes hebben afgerond', vertelde Banwell.

Volgens de chirurg is de naveltrend overgewaaid uit de VS, waar ouders navelcorrecties zijn gaan zien als een 'fatsoenlijk alternatief' voor ingrepen aan de borsten of de schaamlippen. 'Ouders hebben het in toenemende mate moeilijk met borstmodificerende ingrepen', aldus Banwell. 'In nog sterkere mate geldt dat voor schaamlipverkleiningen. Ze hebben liever dat hun dochters aan jan en alleman een nieuwe navel tonen dan dat ze te koop lopen met die andere plastisch-chirurgische wijzigingen.'

In christelijke milieus heeft een drastische umbilicoplastie, waarbij de navel integraal wordt verwijderd, nog een bijzondere betekenis, vertelde christelijke plastisch chirurg William Magee. 'Die drastische ingreep heet ook wel bibliocoplastie. De eerste mensen die het bijbelboek Genesis noemt werden geschapen, en waren dus niet geboren uit andere mensen. Ze hadden dus geen navel. Met een bibliocoplastie eren vrouwen Eva, de allereerste vrouw in de geschiedenis.'

De Saeftinger, 3-5-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.