Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-7-2018

The Mutant Chronicles

The Mutant Chronicles
The Mutant Chronicles

Een paar stevige stukken stoompunk, een snufje Romero, een theelepel Alien, en natuurlijk Ron Perlman. Op smaak brengen met een mysterieuze religieuze orde en vergeten steden. Laten sudderen in de box van een role-playing game uit 1993. En klaar is futuristische Kees!

De trailers van The Mutant Chronicles waren veelbelovend. Ze waren geweldig. Kijk maar op YouTube.

The Mutant Chronicles [IMDb] [Wikipedia] speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin vier grote maatschappijen de wereld in hun greep hebben en elkaar onderling bevechten. Tijdens die eeuwige oorlog activeert een bombardement een oeroude machine, die doden verandert in zombieachtige cyborgs. Een oude kloosterorde, ooit opgericht om de schepselen van de machine te bevechten, verzamelt de beste soldaten van de vier maatschappijen, en stuurt ze op een queeste om de machine te vernietigen.

De film is geen meesterwerk. Maar hij is goed genoeg voor een verregende zomermiddag. Of een klamme zomernacht waarin je de slaap niet kunt vatten.

Phantasmagorium, 7-6-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.