Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 30-1-2018

Minder vet, maar meer spiermassa door beta-alanine

Elke bodybuilder weet dat het gruwelijk moeilijk is om tegelijkertijd vetmassa te verliezen en spiermassa op te bouwen, maar zo af en toe verschijnt er een studie waarin onderzoekers dat voor elkaar krijgen zonder dat ze daarvoor verboden middelen hebben gebruikt. Zoals bijvoorbeeld de studie die onderzoekers van Adams State College publiceerden in de Journal of Strength and Conditioning Research.

In dat onderzoek kregen ex-worstelaars, die acht weken trainden met gewichten en aan intervaltraining deden, elke dag vier gram beta-alanine of een namaaksupplement zonder actieve stoffen.

Toen de acht weken waren afgelopen hadden de worstelaars die het namaaksupplement hadden gebruikt twee kilo vet en een kilo vetvrije massa verloren. De worstelaars die beta-alanine hadden geslikt waren anderhalve kilo vet verloren, maar hadden een kilo vetvrije massa gewonnen.

Sport & Fitness, april 2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.