Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 29-12-2018

De man van een halve ton gaat op dieet

Patrick Deuel is al 145 kilo afgevallen. Dankzij de hulp van de artsen in het ziekenhuis weliswaar, maar dan nog. Voor Deuel, die vijfhonderd kilo weegt, is het een prestatie. En een bittere noodzaak. Want als Deuel niet snel afvalt, gaat hij dood.

Deuel is zo zwaar dat hij zich niet zonder hulp kan omrollen in bed. Lopen is al helemaal onmogelijk, sinds hij verleden jaar een ongeluk kreeg en bedrust moest houden. Daardoor is hij in korte tijd zoveel aangekomen dat hij nu volgens het Guinness Book of Records de zwaarste man op Aarde is.

Deuel krijgt nu een dieet van 1200 kilocalorieen per dag en medicijnen. Daardoor, hoopt hij, zal hij zoveel gewicht verliezen dat hij het ziekenhuis lopend kan verlaten.

Deuel heeft meer geluk dan een ander vetzuchtslachtoffer. Amerikaanse kranten berichtten onlangs over de dood van de 200 kilo zware Gayle Laverne Grinds. Ook zij moest na een ongeluk bedrust houden, en was toen zo zwaar geworden dat ze niet meer kon bewegen.

Hulpverleners vonden de veertigjarige vrouw in haar woning, op de bank, voor de televisie. Haar lichaam was zo vies dat haar huid met de bank was vergroeid. Tijdens de operatie die Grinds van haar bank moest scheiden is de vrouw overleden.

En dan zeggen ze dat bodybuilding ongezond is...

Sport & Fitness, november 2004.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.