Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-2-2019

Makkelijker slank blijven met minder koolhydraten

Als je er nou nog niet van overtuigd bent dat je stukken makkelijker slank blijft als je een koolhydraatarm dieet volgt, dan kunnen onderzoekers van het Children's Hospital Boston in Harvard je misschien overtuigen. Die publiceerden een paar maanden geleden een studie waarin ze dikke proefpersonen eerst hadden laten afvallen en de afgeslankte dikkerds vervolgens een paar weken hun gewicht lieten vasthouden.

De ene keer probeerden de ex-dikkerds hun gewicht op peil te houden met een dieet met weinig vet, een andere keer met een dieet met weinig koolhydraten en weer een andere keer met een dieet met veel vezels en langzaam opneembare koolhydraten.

Op gewicht blijven lukte het beste met het koolhydraatarme dieet, ontdekten de onderzoekers. Bij dat dieet waren de stofwisseling en het calorieverbruik door het lichaam het hoogste.

Een koolhydraatarm dieet verhoogt de stofwisseling omdat het vrij veel eiwitten bevat. Een eiwitrijk dieet zet de stofwisseling een tandje hoger.

Sport & Fitness, oktober 2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.