Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-1-2018

De maker van THG bekent

Patrick Arnold, de bedenker van tientallen sportsupplementen, heeft in een Amerikaanse rechtszaal bekend dat hij de geestelijke vader is van de onzichtbare designerhormonen die in de topsport zijn opgedoken. Arnold maakte die voor het supplementenlaboratorium Balco, dat de producten weer doorsluisde naar elite-atleten als Marion Jones, Tim Montgomery en Dwight Chambers.

Pat Arnold werd in de jaren negentig wereldberoemd door de 'uitvinding' van androstenedione, een steroid hij als eerste als supplement op de markt bracht. Daarna lanceerde hij succesnummers als 1-AD, 6-OXO en AMP.

In de literatatuur vond Arnold vergeten anabole steroiden als norboleton en DMT, die de spiergroei stimuleerden maar niet opdoken in dopingtesten. Het bekendste anabool dat Arnold ontdekte was THG. Waar dat vandaan komt is tot op de dag van vandaag niet duidelijk.

De Amerikaanse Justitie wil dat de supplementenmaker drie maanden celstraf en drie maanden huisarrest krijgt. In augustus doet de rechter uitspraak.

Sport & Fitness, juli 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.