Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-7-2018

Lucky Day Forever

Lucky Day Forever
Lucky Day Forever

Lucky Day Forever [YouTube] [LuckyDayForever.com is een macabere sci-fi-animatie van de Pool Alek Wasilewski uit 2011. Zeker als je zo je bedenkingen hebt bij de hype rondom plastische chirurgie en extreme make over shows, zul je hem kunen waarderen.

Lucky Day Forever speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin een elite van lange Witte Mensen een door de media verheerlijkt leventje van feesten en seks leeft, en de ondergeschikte proles het vieze werk mogen doen. Eentje van hen is Prole 514.

Net zoals zoveel andere proles droomt Prole 514 ervan om De Loterij te winnen. Die geeft proles kans om een heus Wit Mens te worden. Maar als de droom van Prole 514 werkelijkheid wordt, blijkt het allemaal toch iets anders in elkaar te zitten dan de reclames suggereren. Proles worden nooit Witte Mensen. Ze mogen wel worden aangesloten op machines die hun bloed aftappen en dat in de afgeleefde lichamen van de Witte Mensen injecteren. Als je geboren wordt voor een dubbeltje, dan word je ook in Lucky Day Forever nooit een kwartje.

Wasilewski maakte ook The Hanged Man's Elegy. [YouTube] Die is net zo duister als Lucky Day Forever.

Phantasmagorium, 9-6-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.