Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 1-7-2020

Licht ontbijt maakt slank

Ontbijten maakt slank, bezweren gezondheidsmagazines en websites. Hoe meer van alle kilocalorieen die je op een dag inneemt opgaan aan je ontbijt, hoe makkelijker blijf je op gewicht, zeggen de experts in die artikelen. Da's logisch, want je lichaam heeft dan meer kans om die calorieen te verbranden. Ook de onderzoekers van de Technical University of Munich geloven dat ontbijten een gezonde gewoonte is. Maar volgens hun onderzoek, dat is verschenen in Nutrition Journal, is zwaar ontbijten voor mensen die willen afvallen niet zo verstandig.

Volgens de onderzoekers eet je meer over een hele dag juist meer als je zwaar ontbijt, en eet je gedurende de dag juist minder als je lichter ontbijt.

'Als je wilt afvallen en minder wilt eten, zou je dus moeten beginnen bij het ontbijt', aldus de onderzoekers. 'Minder eten begint bij lichter ontbijten.'

Sport & Fitness, juli 2011.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.