Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 1-3-2019

Lichaam Claudia Bianchi opgegraven

Het Italiaanse ministerie van Justitie heeft argwaan gekregen over de dood van IFBB-bodybuilder Claudia Bianchi. Op 8 maart 2004 overleed de atlete in haar slaap als gevolg van een hersenbloeding. Claudia Bianchi is 34 jaar geworden. Justitie vermoedt dat de vroege dood van Bianchi, die in 2003 nog deelnam aan de Jan Tana, het gevolg is van anabolengebruik.

Onderzoekers van het ministerie zullen in Bianchi's lichaam gaan zoeken naar sporen van spierversterkers. Vinden ze die, dan zal Justitie Bianchi's dood misschien beschouwen als moord.

In het kader van het onderzoek hebben agenten tientallen mensen ondervraagd. Een van hen is de vriend en trainer van Claudia, de profbodybuilder Federico Focherini.

Focherini is de laatste die Bianchi levend heeft gezien. "We hadden die avond een romantische tijd samen", zegt hij. "Daarna ben ik naar huis gereden."

De Italiaanse overheid maakt werk van het gebruik van doping. Onlangs slaagden Italiaanse aanklagers erin de artsen van voetclub Juventus op te zadelen met een celstraf van twee jaar, omdat die spelers hadden behandeld met EPO en de pijnstiller Voltaren.

Sport & Fitness, maart 2005.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.